070-201 14 30 / 0735-46 56 10 info@herrestastorage.se
Så här funkar det

Frågor och svar

Hur bokar jag ett förråd?

Fyll i bokningsförfrågan, så återkommer vi inom kort till dig.

Vilka förrådsstorlekar finns och vad kostar de?

Vi har totalt 27 helt nybyggda, moderna varmförråd i olika storlekar mellan 2-9 kvadratmeter. Förråden är fördelade på två våningar, varav dessa storlekar återfinns på bottenvåningen:
• 7 st förråd 7-9 m2
• 3 st förråd ca 2 m2

På övervåningen (bred trappa) finns:
• 16 st förråd 3-4 m2
• 1 förråd ca 7 m2.

Lägstapriset är 500 kr per månad. Klicka här för att se alla priser för olika storlekar.

För dig som har behov av ett kallförråd kan vi erbjuda två alternativ:

  • ett utrymme om 60 kvm med 3,2 m takhöjd, det vill säga 194 kubikmeter.
  • en container om 29 kvm med 2,35 m takhöjd, det vill säga ca 68 kubikmeter

För privatpersoner ingår moms i angett hyresbelopp, medan moms om 25 % tillkommer för företag och organisationer.

Hur stort förråd behöver jag?
Våra förråd finns i olika storlekar för att matcha ditt behov.
Är du osäker på vilken förrådsstorlek du behöver? Här är en indikation (kan variera):

2-4 kvm Möbler, en-rumslägenhet
4-6 kvm 2-rumslägenhet
6-10 kvm 4-rumslägenhet
10+ kvm 5-rumslägenhet

 

Du är också välkommen att kontakta oss per telefon så kan vi utifrån vår erfarenhet guida dig till ett bra beslut. Skulle det senare visa sig att ytan inte passar eller att behovet förändras åt något håll så ser vi snabbt till att du kan flytta till det förrådsutrymme som bäst fyller de behov du har. Vi vill att du ska vara nöjd och inte betala i onödan för outnyttjat utrymme!

Vad får jag förvara i förrådet? Och inte!

Du får förvara det mesta i förrådet men med vissa förbehåll; Det ska vara torra saker, d v s inga vätskor, livsmedel, gaser eller gasbehållare. Det är självklart inte tillåtet att förvara olagliga varor såsom droger, vapen, ammunition, stöldgods, miljöfarligt avfall eller gods som är explosivt eller brandfarligt. Det är vidare viktigt att tyger, mattor och kläder är väl inpackat så att de inte riskerar att dra till sig skadeinsekter. Är du osäker eller har frågor – kontakta oss så reder vi ut det direkt. Vi förutsätter att du inte förvarar kontanter, pälsar, särskilt värdefulla smycken, tavlor eller andra samlarobjekt med högre värde. Observera också att totala vikten på de saker du förvarar inte får överstiga 500 kilo per kvadratmeter.

Hur får jag tillgång till mitt förråd?

Utlämning av personlig kod till ytterdörren sker efter överenskommelse med Tord Olsson på Herresta Storage. Vid ditt första besök välkomnar vi dig och visar vi dig till ditt förråd. Du ansvarar sedan själv för hänglås till ditt eget förråd.

Support/kundservice: Kontakta Tord Olsson, mail tord@herrestastorage.se, tel 070-201 14 30.

Hur stort behöver mitt hänglås vara?

Du tar själv med dig ett hänglås för att låsa ditt förråd. För att hänglåset ska passa i dörrens öglor behöver innermåtten i hänglåsets bygel ha minst bredd=28 mm samt höjd=29 mm, se bild. Exempelvis passar modellen ”Abus 64TI/50” , alternativt större än denna.

Är förråden säkra och vilka åtgärder har vidtagits?

Ja, dina saker är trygga i förråden hos Herresta Storage. Förråden ligger i grunden på en trygg och lugn plats ute i Odensala, där vi som ägare också bor. För ytterligare säkerhet har vi kameraövervakning dygnet runt, såväl inne som ute. Hela anläggningen är även larmad med åtgärd, direkt till larmcentral.

Personliga koder används för inpassering och åtkomst till ditt förråd. Du får därför som hyresgäst en personlig kod för inpassering genom en låst säkerhetsdörr. Till ditt eget förråd ansvarar du själv för ditt lås (hänglås). Du är också som hyresgäst skyldig att ha dina förvarade saker försäkrade till sitt fulla värde under hela hyresperioden – du får automatiskt en fråga om detta i samband med bokning av förråd.

Herresta Storage följer helt kamerabevakningslagen och använder kameror endast i syfte att öka säkerheten genom att förebygga och underlätta utredning av eventuella brott. Det är endast för detta ändamål som filmer får granskas. Vill du veta mera om hur länge data lagras m m vänligen kontakta oss. 

Vad innebär rena och fräscha förråd?

Vi har helt nybyggda varmförråd, som färdigställdes under sommaren 2019. När du kommer till Herresta Storage är vår ambition att du alltid ska mötas av nystädade och fräscha lokaler.

Hur hittar jag till Herresta Storage?

Herresta Storage är beläget i Odensala, mellan Stockholm och Uppsala och även nära till Arlanda flygplats. Adressen är:

Odensala Herresta 236
195 92 Märsta

Klicka här för vägbeskrivning.

Vilka öppettider är det, d v s när kan jag komma in i mitt förråd?

Tillgängligheten till förråden ser ut som följer:

Må-Fr 07.00 – 20.00
STÄNGT (pga andra aktiviteter på gården, såsom bröllopsmiddagar m m)
12.00 – 18.00
 
Hur betalar jag?

När du registrerats för ditt förråd får du en faktura i pdf-format till din epostadress från oss på Herresta Storage. Den första fakturan innehåller också 1 månadshyra i deposition, detta belopp återfås direkt när du flyttat ut efter uttömt och urstädat förråd.

Vad är kortaste tiden jag kan hyra?

Hos Herresta Storage hyr du förråd från tre månader och längre.

Vad förbinder jag mig till när jag tecknar förrådet?

När du tecknar dig för ett förråd förbinder du dig att hyra det i minst 3 månader. Avtalet löper därefter vidare månadsvis till dess uppsägning sker. Uppsägning sker senast 1 månad innan du vill tömma ditt förråd, det innebär att uppsägningstiden uppgår till 30 dagar.

Inga merkostnader tillkommer utöver förrådshyran, såvida du inte själv beställer något från flyttbutik eller tecknar en separat försäkring via oss för dina  varor. Vi debiterar en deposition motsvarande en månadshyra som återbetalas i samband med att förrådet är utflyttat och städat.

Har du ytterligare frågor, tveka inte att höra av dig så reder vi ut det!

Ska jag ha en särskild försäkring för mina förvarade saker?

Dina förvarade saker måste vara försäkrade till sitt fulla värde under hela hyresperioden. Det är alltså obligatoriskt att ha en försäkring som är anpassad till värdet av det du förvarar i förrådet. Flera av våra stora konkurrenter kräver att separat försäkring tecknas just hos dom, hos oss väljer du själv var du tecknar din försäkring. I några fall har den egna hemförsäkringen ett visst begränsat skydd för varor på annan plats utanför hemmet, i många fall har den inte det. Vi erbjuder en prisvärd och bra försäkring som är anpassad till det belopp du bedömer att dina saker är värda. Du kan då känna dig helt trygg om det värsta skulle hända.

Hur gör jag om jag vill byta förrådsstorlek?

Kontakta oss så ordnar vi det. Här hittar du våra kontaktuppgifter.

Vad gäller för personuppgiftshantering?

Vi sparar endast de uppgifter vi behöver från dig som kund. Du kan när som helst ändra dina personliga uppgifter på Storages.se. Där kan du även ta bort dina uppgifter.

Kan jag låna pirra?

Ja, efter avstämning med oss är du välkommen att låna en pirra.

Vilka riktar ni er till?

Hos oss är alla välkomna. Vi erbjuder förråd till både privatpersoner och företag. Läs mer om våra förråd och boka här.

Inte fått svar på din fråga?

Telefon

Tord: 070-201 14 30
Heléne: 0735-46 56 10

Hitta hit

Odensala Herresta 236
195 92 Märsta
Hitta hit